Victorius - Dinosaur Warfare: Legend Of The Power Saurus

Genre: Power Metal

Tyska Victorius släpper den här dagsfärska EP:n blott ett år efter releasen av deras fjärde fullängdare, den välmottagna Heart Of The Phoenix. Dinosaur Warfare: Legend Of The Powersaurus är ett koncept, eller början på ett, som ska fortsättas i kommande releaser. Rent kortfattat går det ut på att aliens för 65 miljoner år sedan anföll jorden, och dinosaurierna transformeras till mekaniska powersaurusar för att bekämpa dem. Plus en sabeltandad tiger som blir lasertandad. Hela konceptet är så förbannat korkat att det går runt spektrat och blir genialiskt. Inspiration har de hämtat, rätt uppenbart, från Gloryhammer, men det har också lyssnats friskt på Bloodbounds senaste släpp.

Victorius - Dinosaur Warfare: Legend Of The Power Saurus

Den består av fem spår sammalika-power metal som mest upprepas med fryntliga power chords och högtravande leads. I förgrunden David Baßins medgivningsvis riktigt klatschiga stämma sjungande ostiga texter om powersaurusar och lasertandade tigrar. Bäst på EP:n är just Lazer Tooth Tiger, som släpptes som singel i förväg. Också den är smått generisk, men med den klart snyggaste refrängen och bästa melodierna lyckas den ändå sticka ut, även om den inte räddar skivan som så. Som singel satte den ribban högre än resten av EP:n tyvärr inte mäktade matcha. Oturligt nog verkar Victorius (eller om det är skivbolaget som ligger bakom) tro att bara en tramsar till det så blir det automatiskt nästa Gloryhammer.

Dessvärre saknar de en låtskrivare i klass med Christopher Bowes i uppsättningen, och blir därför lidande av den rätt generiska stilen och soundet EP:n välsignats med. Det är i stort sett en tolkning av Gloryhammer i mer standardiserad power metal-stuk; inte för att det låter särskilt dåligt - tvärtom, i de finaste stunderna är det sådär tralligt och strösslat med ostighet - men inte heller särskilt speciellt. Meningen är inte att återuppfinna hjulet, utan snarare att upprätta Victorius som något av en institution och sondera terrängen efter intresse. Att döma av kritikernas ros lär vi få höra mer om powersaurusen; förhoppningsvis känns det mer unikt nästa gång. Det är tjugo minuter kul power metal, men inget som går till historien.

 

Bästa låtar: Lazer Tooth Tiger

 

    

 

Lyrikvideo: Victorius - Lazer Tooth Tiger
Kommentera inlägget här: